4. nov, 2019

Bedrägeriet runt cancermedicinen Laetrile

 

Den kände läkaren och författaren Lee Euler i USA har gjort och gör fortfarande mycket för att sprida kunskap om alternativa behandlingar bl.a. mot cancer.

Den 30 oktober 2019 publicerade han på nätet en artikel – som är en något annorlunda version av vad jag själv skrev på hemsidan redan tre år tidigare. Det är förstås roligt att se, hur även de stora berömdheterna nu börjar komma ifatt en amatör från Sverige. Artikeln är viktig för att visa det enorma bedrägeriet i denna bransch – kanske mindre korrekt i de kliniska beskrivningarna av Laetrile och dess verkningsmekanismer, samt andra fakta runt det hela.

Här kommer en översättning av artikeln (länk till det amerikanska originalet finns i slutet):

Cancerbehandlingen som var så effektiv att man måste förbjuda den i USA

De gjorde det för att skydda dig – eller det var åtminstone var vad de påstod.

Jag påminner om, att det är ett näringsämne i födan som FDA har ”räddat dig” från. (Food an Drug Administration - ungefär en amerikansk version av Läkemedels- och Livsmedelsverket i Sverige).

Det handlar om ett näringsämne som utgör ett av de mest populära och mest väletablerade för cancerbehandling, som man hittills funnit. Det är enkelt och mycket effektivt, med en cancerbotande effekt som kliniskt bevisats i studier vid ”Memorial Sloan-Kettering Institute” och ”the National Cancer Institute”.

Så varför i allsin dar är det förbjudet i USA och på många andra håll?

Laetrile är handelsnamnet på det ämne som också har flera namn – Vitamin B 17, nitrilisid, amygdalin – eller ibland aprikoskärnor.

Det är en del av en stor familj av naturliga ämnen, kända som ”cyanogenic glycosides”. De finns i betydande mängd i bittra aprikoskärnor, och i andra nötter och frön.

Forskare rapporterar, att Laetrile fungerar mot tumörer, därför att cancerceller har 3000 gånger mer beta-glucosidase-enzym än vad som finns i friska celler. När en cancercell kommer i kontakt med Laetrile bryter dessa enzymer ner den kemiska bindningen i Laetrile-molekylen och frigör ämnena vätecyanid och bensaldehyd.

Cyaniden – ja, dödlig cyanid – förstör cancercellen, medan bensaldehyden, när den frigörs, faktiskt ger smärtlindring. Normala celler innehåller ett annat enzym, som kallas rhodenase, vilket gör Laetrile oskadligt för dem. Alltså: Laetrile frigör endast cyanid i cancerceller, så det dödar endast sådana - och inte friska celler.

FDA siktar in sig på Laetrile

Under de senaste femtio åren har FDA tagit emot otaliga vetenskapliga studier, som bevisar att Laetrile är både effektivt och säkert. Några av dessa studiers data sträcker sig ända tillbaka till 1921, då en brittisk läkare upptäckte, att medlemmarna i en avlägsen stam, som åt en diet med högt innehåll av Laetrile, praktiskt taget var cancerfria.

På tidigt 1950-tal blev Dr Ernst Krebs Sr och han son Ernst Jr de första amerikanska läkarna som använde Laetrile för att behandla cancerpatienter. Omkring 1970 var Laetrile ett populärt alternativ för cancerbehandling i USA.

Men kom ihåg, det här är en naturligt förekommande substans, som inte kan patenteras. Så därför blir man inte förvånad över att FDA, sedan Laetrile blev allt populärare, arbetat outtröttligt med att misskreditera Laetrile och dess förmåga att bota cancer (på uppdrag av Big Pharma).

I själva verket motsatte sig FDA på 1970-talet testning av Laetrile – utom när det gällde projekt som hade till syfte att visa medlets ineffektivitet.

Den 1 september 1971 förkunnadae sålunda FDA, att man ”inte funnit något acceptabelt tecken på terapeutisk effekt av Laetrile – som skulle rättfärdiga kliniska försök”.

Alltså kunde man därefter inte göra reklam för, sälja eller ens testa Laetrile i USA.

Skapandet av mörkläggningen

Från 1972 till 1977 studerades minutiöst Laetrile av Dr Kanematsu Sugiura vid Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, Manhattan. Han var en högt respekterad forskare med mer än 60 års klinisk erfarenhet.

Resultatet av hans forskning var att Laetrile:

Stoppar spridning av cancer

Förbättrar hälsan generellt

Minskar tillväxten hos små tumörer

Lindrar smärta

Hindrar cancerceller från att växa från början

Den officiella rapporten fastställde också: ”Dr Sugiura har aldrig observerat fullständig regression (”försvinnande”) av tumörer under hela sitt arbete med andra kemiska ämnen".

Fram till denna tidpunkt hade Dr Sugiura publicerat hundratals vetenskapliga artiklar. En rysk cancerforskare uttryckte spetsfundigt att ”När Dr Sugiura publicerar något, så vet vi att vi inte behöver upprepa försöket, för vi skulle få precis det resultat han har beskrivit”.

När Dr Suiguras rapport om Laetrile publicerats blev cancermedicinernas kassaflöde mer hotat av Laetrile än någonsin tidigare. Närmast samtliga inom Memorial Sloan-Kettering Cancer Center och FDA var fast beslutna att visa att han hade fel – vad som än skulle hända.

Lyckligtvis kom en grupp medarbetare på Memorial Sloan-Kettering att protestera i berättigad upprördhet över att deras arbetsplats mörklade Dr Suiguras forskningsresultat. De började skicka serier av ”öppna brev” till allmänheten under rubriken ”Second Opinion”.

Det var då Big Pharmas ”lakejer” fördubblade sina ansträngningar och genomförde helt och hållet ”riggade” studier, för att övertyga allmänheten om, att Laetrile inte fungerade.

I en intervju i Science Magazine erkände moståndarna till Laetrile, att deras intention inte var att ”utveckla vetenskapen”, ”testa ett möjligt cancerbotemedel” eller ”hitta sanningen” i denna sak. Ändamålet var i stället att ”motarbeta anhängarna av Laetrile”.

Fantastiska 82 % av patienterna botade!

År 1978 publicerade ”the National Cancer Institute” (NCI) en studie för att avslöja ”Laetrile-rörelsen” en gång för alla. Av tillgängliga 93 fall som visade att Laetrile var effektivt, så uteslöt man alla utom 22. Trots detta måste man ändå konstatera, att 18 av 22 (överväldigande 82 %) visade någon form av positiv effekt.

Mycket få ”godkända” anticancermediciner kan ens komma i närheten av något sådant. Ändå rapporterade NCI: Resultaten tillåter inte några definitiva slutsatser, som stöder Laetriles anticanceraktivitet”.

Oavsett detta, så hade 1978 ca 70 000 amerikanska cancerpatienter använt medlet som hjälp för att bota cancer. Bland dem fanns några berömda Hollywood-skådespelare – som t.ex. Steve McQueen.

Den verkliga historien om Steve McQueens död

År 1980 skapade skådespelaren Steve McQueen rubriker, när han reste till Mexiko för att få behandling med Laetrile och andra alternativa metoder mot sin cancer. Han avled fyra månader senare, och media hade en ”höjdardag”, när de berättade, att Laetrile är ett bedrägeri. Men de berättade inte hela historien.

Detta är vad de utelämnade:

McQueen sökte desperat efter en effektiv cancerbehandling, sedan behandlingen i USA inte visat sig framgångsrik. Laetrile visade sig effektivt mot McQueens cancer, och endast en ofarlig tumör i buken fanns kvar. (Kom ihåg att tumörer är en kombination av cancervävnad och icke cancer-vävnad).

McQueen mådde utmärkt, men beslutade sig för att få ”bulan” bortopererad för utseendets skull. Han var ju trots allt skådespelare.

Steve McQueen avled alltså efter komplikationer av detta kirurgiska ingrepp – inte av cancer. Men botandet av hans cancer rapporterades aldrig – vilket bidrog till att förstärka Big Pharmas lögn om att Laetrile var bara en av alla ”knäppa” teorier.

Ny forskning på gång

Trots att Laetrile blev officiellt förbjudet i USA, så fortsätter forskningen i andra länder. Nyligen gjorda studier visar fördelar – inkl. en som visar att medlet stoppar reproduktion, spridning och invasion av cancerceller. Officiellt har emellertid djurstudier inte kunnat bekräfta detta. - enligt ”the National Cancer Institute”.

Andra nyligen genomförda studier visar att Laetrile förhindrar cellspridning, cancercelelrnas förmåga att fästa vid vävnad… och - vid högre doser - att Laetrile också förhindrar celltillväxt vid njurcancer, bröst-, urinblåse-, prostata- och ”icke småcellig lungcancer”.

Andra studier – främst från Asien – drar slutsatsen att ”Laetrile utgör en relativt billig och effektiv cancerbehandling med få biverkningar”. Men fortfarande hävdar de flesta rapporter man finner på Internet att Laetrile är ineffektivt, om inte direkt farligt. Icke förvånande med tanke på den press som utövas för att mörklägga alla alternativa terapier.

Den här informationen ger dig två möjligheter, om du eller någon vän eller anhörig skulle vilja genomgå behandling med Laetrile.

1. Res till Mexiko (en av de få platser där behandlingen är tillgänglig) för att få behandling med Laetrile på deras cancerkliniker, där medlet oftast ges i form av injektioner.

2. Ät mat som är rik på amygdalin. Epidemiologiska studier visar, att där dessa födoämnen är vanliga är förekomsten av cancer liten.

Rekommenderade födoämnen är:

Färska nötter – bittermandel, vanliga mandlar och macadamianötter

Vegetabilier – morötter, selleri, mungbönor, limabönor, smörbönor och böngroddar.

Frön – millet, linfrön och bovete

Fruktkärnor – från apelsiner, aprikoser,plommon, körsbär, päron och olika bär

Här i USA slänger vi vanligtvis frukternas kärnor – vilket kan vara den mest näringsrika delen.

På en del platser är det närmast en ”nationalskam” att slänga fruktkärnor. Om du gör det hos den avlägsna folkstammen Hunza i Asien kan folk följa efter dig och ”återvinna” kärnorna, krossa dem för att få fram själva ”fröet” den ”inre kärnan” och äta den.

Hos Hunzafolket finns det praktiskt taget ingen cancer. Deras traditionella diet innehåller ungefär 200 ggr så mycket nitriliside (Laetrile) som den vanliga amerikanska kosten. I själva verket definieras ”rikedom” där som den mängd aprikosträd man äger. Och den mest, uppskattade födan är – som du redan gissat – aprikoskärnor.

Om du inte äger egna aprikosträd, så kan du köpa aprikoskärnor på Internet. Kanske är det bättre att köpa färska aprikoser och krossa de hårda kärnorna för att komma det mjukare ”fröet” - och sedan äta det. Men det går åt många aprikoser för att på detta sätt uppnå en ”kliniskt verksam dos”.

Svar på den andra ”skräckvarningen”

En av de skrämmande varningar som pressen älskar att rapportera, är risken att drabbas av ”cyanidförgiftning” vid förtäring av aprikoskärnor.

Ja, aprikoskärnor producerar en liten mängd cyanid, vilket man tror stöder medlets effektivitet mot cancer.

Men en blandad, överdriven och felaktigt beskriven händelse 1972 gav en allvarlig knäck på uppfattningen att Laetrile är en effektiv och säker behandlingsmetod mot cancer.

Som en ”sidokommentar” kan man säga, att det är en sak om en hälsomyndighet varnar folk för galna beteenden – och något helt annat om man medvetet berövar dem möjligheten att att äta utmärkt föda, som är säker – om den intas på lämpligt sätt.

Odlare och försäljare av aprikoskärnor – Apricot Power – föreslår följande riktlinjer för användning av aprikoskärnor hemma: Ät inte fler än tre kärnor i timmen, och inte mer än tio per dag.

Vid injicering av Laetrile, vilket cancerkliniker använder, är cyanidförgiftning knappt ens en avlägsen möjlighet, eftersom denna administrationsmetod går förbi Gl-systemet (matsmältningen).

Patienter på dödsbädden lever friska i åratal

Om du vill veta mer om den ”politik” som är involverad i detta, så rekommenderar vi att du läser boken ”World Without Cancer – The Story of Vitamin B 17” av G Edward Griffin. Den boken beskriver i detalj ett antal fall, där patienter som låg på sin dödsbädd, behandlades med Laetrile – och fortsatte leva friska, aktiva liv i många år.

Om filmer är mer ”din grej”, se filmen ”Second Opinion: Laetrile at Sloan Kettering”

Länk till originalartikeln:

Se gärna också följande video, där man får en "uppdaterad" version av hur Amygdalin används i dag: https://www.youtube.com/watch?v=w8KPhT2xGL4

 

Kommentarer

16.12.2019 21:51

Helena rosenstedt

Min far är 79 år. Han har aggressiv prostatacancer. Vi har börjat med att krossa 15 aprikoskärnor o får det utrört med katrinplommpure samt sommarmalört 3ml samt linfröolja med grynost, men pappa får

08.11.2019 18:18

Roger

Intressanta vittnesmål om Laetrile/B17: https://www.youtube.com/watch?v=CyvSmhrlJwE

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?