Statiner ger diabetes

Jag har redan i ett par korta artiklar försökt demonstrera det gigantiska bedrägeri som den etablerade ”kolesterolhypotesen” innebär – d.v.s. myten om att högt kolesterolvärde skulle innebära en hälsorisk, och att medicinering med statiner därför är en metod att förbättra hälsan och rädda liv.

Det statinerna otvivelaktigt är mycket bra för är läkemedelsföretagens ekonomi. De drar in miljarder varje månad året runt! Tyvärr får patienterna betala priset – både i pengar och i form av försämrad hälsa… Statinernas biverkningar är omfattande och ökända – men förnekas förstås av de läkemedelsföretag som tjänar astronomiska summor på försäljningen av dem.

Man har t.ex. länge känt till att statiner också väsentligt ökar risken för diabetes typ 2, men även detta har man naturligtvis försökt att dölja och helt enkelt förnekat. Dock blir det allt svårare att förneka fakta. Nyligen publicerades en finländsk studie där man följt 8 749 icke-diabetiker, varav 2 142 personer fått statinbehandling. Vid en sexårsuppföljning såg forskarna att statinbehandling ökade risken för typ 2-diabetes med 46 procent. Dessutom minskade insulinkänsligheten och insulinutsöndringen hos dem som fick statiner jämfört med dem som inte fick sådana.

För övrigt kunde ju forskare i Uppsala för flera år sedan konstatera, att även en blygsam sänkning av kolesterolet med statiner minskade betacellernas insulinproduktion med uppemot 50 procent. Nuvarande rekommendationer att ge de flesta diabetiker statiner förefaller därför helt obegripliga! Den svenske forskaren Ralf Sundberg (som skrivit boken ”Forskningsfusket) konstaterade också redan 2011 att data från ”Womens Health Initiative” visade på en ökning av diabetes med drygt 70 procent för de kvinnor som behandlades med statiner.

Mer än 160 000 kvinnor i åldrar mellan 50 och79 år, som från början inte hade diabetes, ingick i nämnda studie. Resultaten från den finska studien visar nu, enligt forskarna, att risken för diabetesutveckling vid statinbehandling är mycket större än vad som tidigare rapporterats, och av de statiner som användes i studien var det framför allt Atorvastatin och Simvastatin som stod för riskökningen.

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?