1. feb, 2022

Framgångsrik läkare – vinst på 200 miljoner som ”biprodukt”

 

Nyligen gick en läkare ut i SVT och berättade mångordigt om sin fantastiska insats i kampen mot Covid-19. Han vill tydligen bli betraktad som en hjälte!

 

För den som spekulerat med ett antal miljoner - vilka ett par svenska regioner rättsvidrigt lånat ut – och sedan ”råkat” tjäna 200 miljoner på kort tid, finns det nog en del frågor att svara på, innan han ikläder sig rollen som hjälte.

 

Utan att vara insatt i alla detaljer, så kan man fundera litet omkring vissa fakta.

 

Den gigantiska affären gjordes med ett kinesiskt företag, som krävde betalning i förskott (ordnades med regionernas utlånade pengar).

 

Samtidigt tycks det ha funnits omkring 500 europeiska företag, som hade lagren av skyddsmateriel fulla och var beredda att sälja till självkostnadspris. Dessa sägs ha sökt kontakt med svenska sjukhus, regioner och myndigheter med sina erbjudanden – utan att ha fått något svar!

 

Beträffande det aktuella skyddsmaterielet torde det vara vissa problem med att bevisa dess effekt, vilket utöver andra tveksamheter är en alldeles särskild fråga i detta ärende. Var finns den vetenskapliga studie, som visar att den aktuella utrustningen förhindrat smittspridning och räddat liv?

 

När det gäller själva konstruktionen av det bolag läkaren snabbt startade tycks det det också finnas en del frågetecken. Kanske kan dessa ge anledning för våra myndigheter att skärskåda detta bolag och dess affärer – innan denne läkare tar på sig hjälteglorian.

 

Mer detaljerad information på följande länk.

 

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=cQk_IJVtb4I