3. sep, 2021

Kan vi lita på statsepidemiologen?


För några år sedan – innan den nu aktuella ”pandemin” var aktuell -  så intervjuades statsepidemiolog Anders Tegnell per telefon av Michael Zazzio (som har en sjuksköterskeutbildning i botten, men unik annan medicinsk kompetens också).

Vis av andra erfarenheter från myndighetskontakter, så spelade Michael in hela samtalet – som borde ha sänts omedelbart i SR på bästa sändningstid.

Man får där höra några riktigt häpnadsväckande saker (länk till samtalet sist i artikeln).

När Tegnell får frågan om vad som är Folkhälsomyndighetens uppgift, så blir svaret: ”Vår uppgift är diagnos, inget annat”.

På frågan om myndigheten har något ansvar för befolkningen i Sverige (man pratade först om problemen med Ebola i Afrika), så svarar Tegnell: ”NEJ”.

När Michael Zazzio slutligen kommer in på ämnet kolloidalt silver, så säger Tegnell ordagrant: ”Ja, att det fungerar på de flesta virus är ju känt”. (!!!)

Det som sedan gör Tegnell till en ”dubbel lögnare” är, att han i efterhand dels förnekar, att han sagt detta – och dels påstår att uttalandet var ”taget ur sitt sammanhang” (vilket ju innebär, att han faktiskt ändå erkänner, att han sagt det han sagt!).

Som om inte detta var nog, så gick han sedan ut offentligt och påstod att han flera gånger försökt kontaktat Michael Zazzio för att få denne att ta bort uppgiften från nätet. Sanningen är att han ALDRIG gjorde något försök att kontakta Michael Zazzio – och att han själv gjorde sig okontaktbar i detta ärende!


Hur kan jag nu känna till detta?

Jo, jag råkar känna Michael Zazzio ganska bra. Han gjorde sig faktiskt för ett par år sedan besväret att åka från sitt hem i Hovmantorp i Småland för att besöka mig i lilla Västergrängsjö (han hade nog något annat ärende också).

Men anledningen var också att intervjua mig för tidningen ”2000-talets Vetenskap”, där han var chefredaktör. Resultatet blev också en rejäl artikel i tidningen, där hustrun och jag hade äran att få pryda tidningens omslag.

Sedan blev jag faktiskt hedrad med tidningen pris - 2019 års ”Gnistanpris” - för värdefull opinionsbildning på ett viktigt område.  (Jag känner mig i gott sällskap, eftersom tidigare pristagare var bl.a. Annika Dahlqvist och Lars Bern).

Den uppmärksamme läsaren (om det finns sådana) kanske känner till, att Mizhael Zazzio är delägare i företaget Ionsilver, som bl.a. tillverkar kolloidalt silver. Detta är förstås anledning till misstanke om ”jäv”, men är möjligen också en anledning till att han är så kunnig på området. Och det fråntar i alla fall inte Anders Tegnell från ansvaret för vad han sagt – och för att sedan ha förnekat det!

Jag vill för säkerhets skull också påpeka, att jag inte själv har några ekonomiska intressen i detta företag. Och jag köper själv mina femlitersdunkar med kolloidalt silver hos en lokal leverantör. Hon heter Anita, och jag tror många känner henne.

Men det viktiga i sammanhanget är alltså, att det inspelade samtalet med Anders Tegnell är fullkomligt autentiskt, inspelat utan avbrott och inte manipulerat på något sätt. Det går säkert att analysera tekniskt och konstatera detta.
Men vem skulle göra det, och vad skulle det tjäna till? Alla aktuella myndigheter, och nästan alla läkare har ju bestämt sig för, att kolloidalt silver är en bluff. Inget tycks kunna förändra den bilden.

Och här kan du lyssna till samtalet:


http://www.kolloidaltsilver.me/statsepidemiolog-anders-tegnell-kolloidalt-silver-fungerar-mot-de-flesta-virus/

 PS Kontaktade precis nu Michael Zazzio, innan jag nu publicerar detta. Hans svar följer här:

Allting är helt korrekt. Det som kan tilläggas är att en man för något eller några år sedan bad att få inspelningen, för att kunna analysera den. Han arbetade med inspelning och ljud, påstod han. Jag mailade honom filen och skrev till honom att om han hittade något som han trodde var något klipp, vilket inte fanns i inspelningen, så antog jag att han i sådana fall omedelbart skulle kontakta mig. Han återkom aldrig till mig.