8. dec, 2019

Sockret igen!

Jag har intill tjatighet upprepat detta. Vid behandling av cancer är det livsviktigt att man minskar intaget av glukos (socker)…

Om man känner till detta med cancercellers avvikande metabolism och deras extrema behov av socker, så är detta självklart. Men fortfarande får jag hela tiden besked från cancerpatienter om att deras läkare sagt till dem, att ”det spelar ingen roll vad du äter; ät det du tycker om”. Ibland säger t.o.m. läkaren ”ät så mycket socker som möjligt, så att du sedan orkar med den påfrestande behandlingen”!

Detta är förstås helt galet, och de läkare som resonerar så riskerar uppenbart att förkorta sina cancerpatienters liv – av ren okunnighet!

Otto Warburg (Nobelpriset i medicin 1931) visade tidigt, att cancerceller har en avvikande metabolism (ämnesomsättning) och har ett enormt sug efter socker. Hans sentida efterföljare som Thomas Seyfried, Matthias Rath och andra har visat att detta är en fundamental egenskap hos cancerceller – oavsett i vilket organ cancern uppstår. Och detta ger förstås möjligheter till att angripa cancern på det metabola området – helt enkelt genom att minska cancercellernas tillgång på socker. En sådan enkel, billig och biverkningsfri åtgärd borde vara en självklar förstahandsåtgärd vid all cancer. Men fortfarande serveras på onkologiska avdelningar söta drycker, vetebröd, kakor och godis! Och man formligen göder patienternas cancerceller. Fullkomligt häpnadsväckande!

Kände Dr Mercola har åter skrivit om detta självklara. Artikeln finns här:

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2019/12/08/metabolic-targets-for-tumor-therapy.aspx?cid_source=dnl&cid_medium=email&cid_content=art2HL&cid=20191208Z2&et_cid=DM408147&et_rid=765302733