1. dec, 2018

Öppet brev till Dr Caroline Graff, Hjärnfonden

Den 1 november skrev jag ett öppet brev med anledning av din vädjan om att vi skall skänka pengar till Hjärnfonden. I utskicket, underskrivet av dig, inledde du med att demonstrera din okunnighet om Alzheimers sjukdom, då du förklarade att vi inte vet något om orsakerna – och att det inte finns något botemedel! Upprörande!

Jag har sedan fått ett par intetsägande svar från Hjärnfondens Ragnhild Ahlgren – där hon bl.a. erkänner att det är endast ca 1 % av Alzheimersfallen, som beräknas bero på genetiska faktorer. Ändå tycks din övertygelse vara, att det är i våra gener lösningen skall sökas! Fullkomligt häpnadsväckande!

Jag bifogade också en länk till min sammanfattning av de rön en forskargrupp i USA gjort – då man redan 2014 lyckades dramatiskt förbättra situationen för 90 % av dem som deltog i en studie, vilka hade fullt utvecklad Alzheimers sjukdom.

Nu förväntar jag mig en förklaring till ditt brev. Helst också en beskrivning av de studier Hjärnfonden finansierar – vilka INTE inriktar sig på en genetisk förklaringsmodell! Jag tar också gärna emot synpunkter på mitt nämnda försök till sammanfattning av forskningsläget. Länken dit har du här:

http://www.svaradoktorn.se/435896354

Hälsn.

Sven Erik Nordin