15. aug, 2016

Cancerfonden ger katastrofala kostråd!

När man läser Cancerfondens kostrekommendationer tror man knappt sina ögon! De som utformat råden måste vara totalt okunniga både om cancer och om kost och nutrition generellt! Om man hade haft som syfte att optimera möjligheterna för cancern att växa och utvecklas, så kunde man inte ha lyckats bättre.

Om det är en läkare som skrivit texten, så blir man förstås påmind om att dagens svenska läkare nästan inte har någon utbildning i kost och nutrition, men vem som helst borde väl kunna misstänka, att den kost som lett till cancer – eller åtminstone inneburit att cancern kunnat utvecklas – inte är den perfekta ”hälsokosten”… Nej då, i stället skriver man så här: ”Ät som vanligt och följ näringsrekommendationerna!”… För de allra flesta, och säkert för nästan alla med cancer, innebär det en fettsnål och kolhydratrik kost. Perfekt för cancerceller, som är extremt beroende av kolhydrater (socker) för sin utveckling!

Vidare skriver man: ”Det finns ingen forskning som visar att någon speciell diet botar en cancersjukdom.” En uppenbar lögn! Det finns tusentals människor som blivit friska även från ”obotlig” cancer genom en radikal omläggning av kosten! Jag är en av dem. Läs om "min metod" här: http://www.svaradoktorn.se/426070622

Nästa tragiska påstående: ”De flesta skulle må bra av att välja nyckelhålsmärkta livsmedel”. Nyckelhålsmärkningen är ett av de stora misslyckandena för folkhälsan. Sedan detta infördes har fetma och diabetes typ 2 formligen exploderat! Anledningen är att nyckelhålsmärkningen helt har inriktat sig på fett. Nyckelhålsmärkta produkter är alltså ofta fettsnåla – och rika på kolhydrater. En katastrof – inte minst för cancerpatienter!

Vidare uppmanar man att ”använda flytande margarin”. Mättat fett som smör eller ekologisk kokosolja är perfekt människoföda. Flytande margariner är däremot ofta hälsovådliga, eftersom de är framställda av kemiskt manipulerade växtbaserade oljor med hög halt av fleromättade fetter.

Ännu ett vansinnigt råd: ”Avsluta gärna måltiderna med en efterrätt.” Som bekant är efterrätter ofta särskilt söta, d.v.s. de bidrar till att snabbt höja blodsockret – och därmed skapa den optimala miljön för cancerceller!

Det mest anmärkningsvärda är nog ändå följande: ”Ingen mat är dålig mat. Ät den mat du tycker bäst om.” Att bara kunna påstå, att ”ingen mat är dålig mat” torde väl utmana det sunda förnuftet hos vilken människa som helst. Att ett sådant påstående kommer från en organisation som anser sig vara seriös och arbeta för att motverka cancer måste väl vara ett oöverträffat lågvattenmärke – och absolut bland det mest sanslösa och ogenomtänkta som någonsin uttryckts på svenska!

För säkerhets skull fullföljer man med detta galna påstående: ”Färdiglagad mat är ett bra alternativ. Det finns mycket att välja på i frysdiskarna.”. Att det finns mycket att välja på i frysdiskarna kan man nog hålla med om, men att kalla färdiglagad mat generellt för ”ett bra alternativ” är fullkomligt hårresande! Dessa produkter är ofta så långt ifrån ”hälsokost” man kan komma, och om man har cancer bör man definitivt avhålla sig från den typen av mat!