23. maj, 2016

Vår tragiska okunskap

Var och varannan dag kommer det ”sensationella” forskningsrapporter i våra media… De kan handla om att man ”går ner i vikt genom att äta mer fett” eller att ”diabetiker får dramatiskt bättre blodsockervärden genom att äta mer fett och mindre kolhydrater”. De här rapporterna meddelar sådant som varit känt i kanske hundra år eller mer! Men fortfarande tycks de ha ett nyhetsvärde… Kunskapen om vad kosten betyder för vår hälsa är skrämmande dålig – och fullständigt historielös. Läkare utmärker sig ofta genom att inte ens fråga sina sjuka patienter om vad de äter. I stället tycks de omedelbart börja bläddra i FASS för att hitta ”rätt medicin” till varje åkomma. Det mest tragiska är kanske, när läkare levererar en dramatisk diagnos om cancer – som patienten sedan kan få vänta i månader på att få behandlad. Och sedan ger läkaren beskedet att det går bra att fortsätta att äta ”som vanligt”, och att detta inte kan påverka cancern. Dels är detta förstås kvalificerad psykisk misshandel, och dels är det en ren lögn. Man kan i hög grad påverka cancer genom sitt kostval, och med hjälp av litet vitaminer, mineraler och andra kosttillägg kan man i många fall faktiskt BOTA cancer. En anledning till att den beskrivna dialogen med läkare än i dag förekommer är förstås, att läkarnas utbildning i kost och nutrition är i det närmaste obefintlig. En annan är att det låter alldeles för enkelt att kunna ”äta sig frisk”. När jag berättar att D-vitamin, gurkmeja och kolloidalt silver befriat mig från min dödliga cancer, så får jag ibland kommentaren: ”Om det hjälpte, så skulle naturligtvis alla äta D-vitamin och gurkmeja och dricka kolloidalt silver.” Enligt samma naiva logik kan man också säga att ”om cigarretter vore hälsofarliga, så skulle de förstås inte få säljas”…  Vår kollektiva okunskap är synnerligen beklämmande och tragisk!

Den som inte redan läst sidan "Botemedel mot cancer" uppmanas göra det. Direktlänk här: http://www.svaradoktorn.se/426070622